Haberler

image

5 dolardan başlayan fiyatlarla hizmet ve ürünlerin alınıp satıldığı bir sosyal para kazanma platformu olan Fiverr’a Türkiye’den yeni bir alternatif daha geldi.

Sadeceon.com, yetenekle para kazanmak ya da herhangi bir hizmeti sadece 10 TL’ye sahip olmak adına sizler için doğru adreslerden bir tanesi olarak nitelendirilebilir. Mikro servisleri ve yetenekleri, potansiyel alıcılarla buluşturan platform, 250 bin TL’lik sermayeyle iki genç girişimci Evren Dinç ve Kazım Akalın tarafından hayata geçirildi.

Gençlere ve ek iş arayanlara yeni iş fırsatları sunan platform, Türkiye’de bu konunun öncüsü olmayı hedefliyor. Sadeceon, günde ortalama 100 ürün ve hizmet satışı gerçekleştiriyor.

2014’ün sonunda 500 bin üyeye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Sadeceon.com Yönetici Ortağı Evren Dinç, “Uzun vadede  Orta Doğu’da daha sonra tüm dünyada söz sahibi bir marka haline gelerek, hem global yetenekleri Türkiye’ye getirmeyi, hem de Türkiye’deki yetenekleri Dünya’ya taşımayı düşünüyoruz” diye konuşuyor.

Evren Dinç ile Sadeceon’un kuruluş hikayesini ve 2014 hedeflerini anlatan keyifli röportajımızı aşağıda okuyabilirsiniz. 

Sadeceon.com’un hikayesi nasıl başladı? 

Bu tür mikro servis sağlayıcılar özellikle ABD’de de çok popüler olduğunu fark ettik. OradaFiverr.com diye bir site var. Bu sistemi Türkiye’de uygulamak istedik. Öncelikli bu işin ilerleyebilmesi için Türk kullanıcılarına cevap verebilir nitelikte olması gerekiyordu. Lokalizasyon çalışması yaptık. Sitenin tasarım ve geliştirme aşaması yaklaşık 6 ay sürdü. Siteyi, Beta sürecinde Mart sonunda açtık. Mikro servisler dünyada çok rağbet gören bir sektör. Türkiye’de de bunun öncüsü olmak, iddialı ama iyi bir yatırım olduğu gözüktü. Bu karar doğrultusunda bu işe girdik.

sadeceon-evren-dinc-profil

Ne kadarlık bir yatırım ile başladınız? 

Bu işe 250 bin TL’lik bir sermaye ile işe başladık. Bu sermayenin yüklüce bir miktarını reklam ve pazarlamaya gitti.

Sadeceon e-ticaret sektörüne ne gibi katkı sağlayacak?

E-ticaret sektöründe belirli alanlarda çok büyük bir yığılmalar var. Sektörde mikro servis, son kullanıcıya bu kadar hitap eden, son kullanıcının para kazanmasına yarayan girişimler pek yok. Sektörde genel olarak ekonomiyi canlandıracak bu tür yatırımları görmemiz pek mümkün değil. Bu yüzden biz bir alternatif oluşturmak istiyoruz.

Satılan ilk 3 ürün ve hizmet nedir, günde kaç ürün ve hizmet satılıyor?

İki önce kurulmuş olmamıza rağmen sitemizde 5 bin tane satıcı üyemiz bulunuyor. En çok satan 3 yetenek; online pazarlama, logo ve SEO alanları…  Günde ortalama 100 ürün ve hizmet satışı gerçekleştiriyoruz.

2014’ü ne kadarlık bir ciro ile kapatma hedefiniz var?

Henüz yeni bir girişim olduğumuz için bu rakamı açıklamayı tercih etmiyoruz. Ama kar marjımız  yüzde 30. Bu çok yüksek bir rakam değil.

Sistem nasıl işliyor?

Sistemimizde alıcılar ve satıcılar için çok kolay bir mekanizma var. Alıcılar da satıcılar da sadece bir tuşa basarak hem alım hem de satım sürecini başlatabiliyorlar. Satış ya da alım işlemi Sadeceon’un içindeki bir modül vasıtasıyla ilerliyor. Sistem, yüzde yüz güvenli. Para iki taraf arasındaki anlaşma tam sağlanmadan aktarılmadan güvenli bir hesapta tutuluyor. Alıcı onay vermediği takdirde karşı tarafa herhangi bir ödeme yapmak şu an için söz konusu değil. Aynı şekilde modül üzerinden mesajlaşıp, dosya paylaşımı yapılabiliyor.

SadeceOn-com

Tıklama trafiğinden bahsetmek gerekirse…

Alexa‘da çok kısa bir süre içinde 680’inci sıraya geldik.

ABD’de merkezli Fiverr.com’u örnek aldığınızı söylemiştiniz. Bu platformla aranızda ne gibi farklılıklar söz konusu?

Bu siteyi örnek aldık ama ödeme yöntemleri açısından Türkiye’deki kullanıcılara uygun hale getirdik. Bunun için ödeme sistemine mobil ve kredi kartı ödeme sistemini de ekledik. Ayrıca satıcıların paralarını sistemden çekebilmesi için EFT ve havale özelliğini de ekledik. Bir de Fiverr’da sadece 10 TL’ye bir hizmet satılabilirken, biz de bununla ilgili bir seviye sistemi var. Kullanıcılardan gelen olumlu bildirimler, satış adediniz arttıkça hizmetinizin bedelini adım adım artırabiliyorsunuz.

Türkiye’deki rakipler…

Türkiye’de rakiplerimiz var. Olmamasını beklememiz mümkün değil. Sektörün çok geniş olduğunu düşünüyoruz. Bir taraftan da rekabet, bizi ateşleyen bir şey.

2014 hedefleriniz nelerdir? 

2014 yılı sonuna kadar toplamda 500 bin alıcı ve satıcı üyeye ulaşmayı hedefliyoruz. Uzun süreli hedeflerimiz arasında ise Türkiye’nin en büyük mikro servisler konusunda faaliyet gösteren sitesi konumuna gelebilmek yer alıyor. Ayrıca ilk olarak Orta Doğu’da sonra da tüm dünya da söz sahibi bir marka haline gelerek, hem global yetenekleri Türkiye’ye getirmeyi, hem de Türkiye’deki yetenekleri Dünya’ya taşımayı düşünüyoruz.

 

Haberin Kaynağına Git!