Haberler

image

Fiverr‘ı duymayanın kalmadığını düşünüyorum ama kısaca değinelim; adını da aldığı üzere 5 dolardan başlayan fiyatlarla hizmet ve ürünlerin alınıp satıldığı bir platform. 5 doların haricindeki rakamlara baktığımızda geçtiğimiz yılın ortasında Fırat kaleme aldığı yazıda 20 milyon dolar yatırım alan girişimin aylık 2 milyon dolar işleme sahip olduğunu paylaşmıştı.

Küresel ölçekte büyümesini sürdüren Fiverr’a rakip yerli bir girişim Evren Dinç ve Kazım Akalın tarafından hayata geçirildi. SadeceOn.com adıyla hayata geçen ve şu an beta versiyonda olan web sitesi 10 liradan başlayan fiyatlarla hizmet almak isteyenlerle, sağlayanları buluşturmayı hedefliyor.

sadeceon-ekran-goruntusu
Grafik & Tasarım, Video & Animasyon’un da aralarında bulunduğu 11 ana ketegoride hizmetleri listeleyen SadeceOn.com, bir ayın içerisinde 1000’e yakın hizmet sunan üyeye ulaşmış. Şu an için 1200’ün üzerinde ilana sahip olduklarını belirten Evren Dinç aslında bu odakta yerli girişime olan ilgiye de belirtmiş oluyor.

Çalışma sistemine gelince alıcı, satıcıdan aldığı servisi onayladıktan sonra, SadeceOn, alıcıdan aldığı parayı, kendi komisyonunu ve ödeme sağlayıcıları komisyonlarını düştükten sonra, satıcının hesabına yatırıyor. Alıcıdan aldığı paranın yüzde 30’unu komisyon olarak alan SadeceOn.com’un, Fiverr’ın yüzde 20’lik payına göre yüksek kaldığını belirtmekte yarar var.

Son dönemde usta ve servis sunanlar arasında yerini alan girişim odak noktasını farklılaştırarak ülkemizde ihtiyaç duyulan bir pazarı karşılamayı hedefliyor. İlerleyen süreçte girişimin nasıl ilerleyeceğini birlikte göreceğiz, tasarımdan, müziğe kadar geniş bir konuda hizmet ihtiyacınız varsa veya para kazanmak istiyorsanız SadeceOn‘u deniyebilirsiniz.

A. BUGRA FERAH

Haberin Kaynağına Git!